Den Derby

‘Den Derby’ blikt terug op het roemrijke verleden van de twee grootste, meest traditierijke Antwerpse voetbalclubs, Antwerp en (Germinal) Beerschot, met een knipoog naar ‘klein broertje’ Berchem er bovenop. Het stuk gaat ook over de toekomst van het Antwerpse topvoetbal.

‘Den Derby’, dat is café Metropool. Een volkscafé als geen ander, met achter de tap Mon, een fervent Antwerpsupporter, en zijn vrouw Wiske, een hevige Germinal Beerschot-fan. Hun zoon Karl-Emmanuel kreeg zijn naam door een mix van de oude idolen Karl Kodat (Antwerp) en Emmanuel Sanon (Beerschot). Karl-Emmanuel voetbalt bij Berchem, om geen van zijn beide ouders voor het hoofd te stoten. Maar… zowel roodwit als paarswit willen het jonge talent kopen!

Op de avond van ‘den derby’ tussen Antwerp en Germinal Beerschot verzamelen de supporters in café Metropool. Niet alleen de voetbalclash, maar ook twee liefdesintriges zorgen er voor verhitte gemoederen.

‘Den Derby’ is een door en door Antwerpse productie, gespeeld door Antwerpse topacteurs, in het Algemeen Beschaafd Antwaarps, over een oerAntwerps onderwerp, doorspekt met niks anders dan Antwerpse humor. Kortom, ‘Den Derby’ IS Antwerpen. ‘Den Derby’ is uniek. Voor het Antwerpse voetbal én voor het Antwerpse theater.

Acteurs: Ivo Pauwels, Ludo Hellinx, Annemarie Picard, Sylvia Claes, Nathalie Wijnants, Wim Van de Velde, Eddy Vereycken, Gunter Reniers, Koen Vijverman

Regie: Jos Dom

Auteurs: Dirk Dobbeleers, Marc Hendrickx

Zie ook: www.moodyblueproductions.be/volwassenenproducties/den-derby/

De voorstelling werd telkens afgetrapt door een voetballer of oud-voetballer Van Antwerp, Germinal-Beerschot, Germinal of Beerschot. Hieronder vind je een aantal reacties van deze toeschouwers.

Reacties:

Heel hard gefeliciteerd met het geslaagde initiatief, vooral de manier waarop de Antwerpse ziel gevat is tussen Antwerp en Beerschot (sorry, GBA, want Beerschot bestaat niet meer).
Het typisch Antwerpse “zwanzen”, gevuld met respect, kwam mooi aan bod!
Proficiat! Het was nr 1 waardig!
Ludo Van Campenhout, schepen van de stad Antwerpen

Bedankt voor de leuke avond. Het was een heerlijk diner en een super leuk toneelstuk.
Een heel goede en leuke cast.
En 2 hele goede en gezellige scenarioschrijvers. Bedankt voor de avond en succes met de resterende voorstellingen!
Allen zullen zeker zo’n succes worden als die van vanavond!
Roel Van Hemert en Matthias Trenson, spelers Antwerp FC

Proficiat Marc en Dirk, voor de hele onderneming!
Een stuk waar jullie lang in geloofd hebben, eindelijk op de planken gebracht!
Chapeau! Ik heb me goed geamuseerd!
Paul Dewilde

Geweldig gelachen!
Beter dan de laatste derby’s die ik gezien heb.
Complimenten aan cast, crew & de acteurs!!
Erik Van Looy, regisseur en TV-presentator

Genoten van de eerste tot de laatste minuut. Het wel en wee, gekruid met een hartelijke lach, nen echte supporter in een echt Antwaerps café. Uitzonderlijk gespeeld en perfect weergegeven. Proficiat!
Eddy Snelders, ex-speler van Antwerp FC en Germinal Ekeren

Dit was ongelooflijk prachtig! Zeer sterke prestatie van alle acteurs.
Patje Boem Boem Goots, ex-speler van Antwerp FC en Beerschot

Proficiat! Ik heb me rot geamuseerd. Dank jullie voor deze avond.
Laslo Fazekas, ex-speler van Antwerp FC

Fantastische voorstelling!
Sherjill Mac-Donald, speler Germinal Beerschot

‘t Was echt een toffe bedoening. Zulke “evenementen” zou men gerust meer mogen tonen. Iets Aantwaarps voor een echte Aantwaerpeneêr! Proficiat voor de acteurs, lijkt me niet gemakkelijk om zo serieus te blijven met zo’n onderwerp. En als de fusie er komt, dan zij het zo. We worden d’er misschien allemaal beter van, als ‘t stad meehelpt, hé!
Erik De Bruyn

Danke für empfang von Antwerp und “Den Derby”!
Herzlich und vielen dank!
Karl Kodat, ex-speler van Antwerp FC

Jullie hebben geopteerd voor één van de moeilijkste vormen van teksttheater, en tot ons plezier: jullie hebben het er schitterend afgebracht, van harte proficiat!
Een goeie cast, een vindingrijke regie, een tot in de puntjes verzorgd decor, dat niets aan de verbeelding overlaat (zo hoort het bij dit soort theater), en bovenal een goed dramaturgisch geheel. Welgemeende felicitaties aan alle medewerkers.
Jaak Vermeulen, Theater Leen Persijn

Heb een fantastische avond beleefd. Als oud supporter van Beerschot (in den tijd van Coppens /den Entente Anversoise e.d. ), toen er nog geen hooligans waren en we allemaal met den tram naar de voetbal gingen, in de korte broek en aan de hand van mijn grootvader, heb ik echt genoten van deze Derby avond.
Bedankt.
Willy Dupon, Europese Snorrenclub Antwerpen

Mag ik jou en de ganse ploeg feliciteren met het mooie resultaat?
Ik was eigenlijk een beetje jaloers en had graag mee op het podium gestaan.
En dat is altijd een goed teken.
Brik Van Dyck, acteur