Ma, Pa, Puinhoop!?

De 15-jarige Tim leeft al een tijdje alleen met zijn vader, Jo. Wanneer deze een nieuwe liefde ontmoet, komen ‘nieuwe mama’ Magda en haar dochter Tilly bij hen inwonen. Dat bevalt Tim niet. Hij heeft maar één mama, zijn echte ma. Na een opeenstapeling van kleine en minder kleine irritaties barst de bom. Samen met Kenny, een ‘recidivist’-wegloper die hem op sleeptouw neemt, loopt Tim van huis weg. Iedereen reageert en heeft zijn mening. Iedereen stelt zich vragen en iedereen wil de jongen terug zien. Komen Tim en Kenny ook echt terug?

Dirk Dobbeleers en Marc Hendrickx schreven de tekst, Jan Verbist regisseerde. Deze productie kwam tot stand met de steun van Child Focus.
Van september 2007 tot juni 2011 werden 125 voorstellingen gespeeld.

Enkele reacties:
* VCOV: Het project ‘Ma, pa, puinhoop!?’ bestaat uit een knap en eigentijds theaterstuk met vier sterke acteurs, een gelijknamig boek dat jonge lezers zal boeien en een pedagogisch dossier, afgetoetst aan de eindtermen van het middelbaar onderwijs.
* Koen David, Uitgeverij Abimo: Een heel dikke proficiat voor gisteren: werkelijk subliem! Een prachtlocatie, beter kan je niet hebben. Prachtige partners die echt mee waren met het project. Inhoudelijk ook bijzonder goed gefundeerd. Heel degelijk acteerwerk. Kortom voor mij een voorstelling om nooit meer te vergeten!

Meningen van jongeren die het stuk bijwoonden:
– Ik vond het stuk goed, het laat duidelijk zien dat als er een probleem is en je niet oppast, je nog meer in de problemen komt. Weglopen is geen oplossing voor je problemen.
– Je leert uit het stuk dat je nooit van huis moet weglopen. Ook al zijn je ouders heel kwaad op je geweest, ze blijven van je houden en kunnen niet zonder je.
– Ik vond het goed theater met elementen uit het dagelijks leven. Het was zeker realistisch. Ik zou zeker niet weglopen, ik zou over mijn problemen willen praten met mijn ouders.
– Dit toneelstuk was heel boeiend, want steeds vaker zijn er wel jongeren die van huis weglopen omdat ze ruzie thuis hebben, een slecht rapport…