De Canterbury Tales

In de veertiende eeuw schreef G. Chaucer zijn Canterbury Tales. Om inspiratie op te doen trekt hij zelf als pelgrim mee naar Canterbury. Samen met 29 andere pelgrims verzamelt hij in herberg “De Wapenrok”. Om de tijd te doden zullen de pelgrims elk twee verhalen tijdens de heenreis en twee verhalen tijdens de terugreis vertellen. Het beste verhaal wint een gratis avondmaal. De molenaar, de baljuw, de kok, de non, de aflaatverkoper en nog vele andere pelgrims vertellen hun sprookjesachtige, godsdienstige, ontroerende, filosofische en pikante verhalen. De waard voorziet deze vertellingen van een sappig commentaar in versvorm.  

Bekroning :
Dit stuk werd gecreëerd door Het Gulden Masker. Zij wonnen daarmee in 1994 met grote onderscheiding het Antwerpse Stadsjuweel.

Een greep uit het juryverslag :
Een productie die alle lof verdient! Een spektakel, een gedurfd evenement dat door het enthousiasme en de inzet van iedereen uitgroeide tot een behoorlijk schouwspel. ‘Het Gulden Masker’ mag terecht trots zijn op deze prestatie.

Persreactie
Met eenvoudige middelen, maar met een grote dosis eigen creativiteit, vertelt Het Gulden Masker binnen het juiste historische kader boeiende verhalen uit ‘The Tales’.
Gazet van Antwerpen

De Canterbury Tales