De splitsing van het atomium

Gilbert Noens werkt al lang bij het ‘Beheer van Grootschalige Monumenten van Nationaal Belang’. Hij stelt tabellen op voor de poetsbeurten van de monumenten. Omdat die niet worden nageleefd, is hij in de loop van de jaren een totaal ambitieloos iemand geworden.
Gilbert is al meer dan 20 jaar getrouwd met Astrid Brusseleirs. Zij is veel levendiger dan Gilbert. Omdat alle fut uit hun huwelijk is verdwenen, zoekt Astrid op datingsites naar de prins op het witte paard. Om de hoek woont Gilberts schoonmoeder: Fabienne. Zij is een grote fan van het koningshuis en in het bijzonder van koningin Fabiola. Louke is de onderbuur van Astrid en Gilbert. Hij is trouw in zijn vriendschap voor beiden en wil voor iedereen goed doen.

Gilberts rustige leventje wordt helemaal overhoop gegooid wanneer hij de opdracht krijgt het atomium te splitsen. Later is het de bedoeling dat ook België gesplitst wordt. Het levert hem een promotie en een flinke financiële bonus op.
Voor Astrid verandert dat de situatie: plots heeft ze een man met ambitie. Maar net nu heeft ze via het internet kennisgemaakt met Filip: een knappe, stoere bink die geld laat rinkelen.
Gilbert stelt vast dat het aartsmoeilijk is om het atomium eerlijk te verdelen over de Nederlandse, Franse en Duitstalige gemeenschap. En er is uiteraard ook nog Brussel. Omdat het niet snel genoeg vooruitgaat, maakt Astrid een afspraak met Filip.
Wanneer de pers verneemt dat het atomium en later ook België gesplitst zal worden, wil Yvette (of Yvan) De Vadder een exclusief interview met Gilbert. Meteen kent Fabienne het geheim dat Astrid en Gilbert angstvallig voor haar verborgen houden.
Slaagt Gilbert er met de hulp van Louke in één of meerdere bollen van het atomium te verkopen? Gaat Astrid er met Filip vandoor? En wat doet Fabienne om de splitsing van België tegen te houden?

Deze en nog meer antwoorden vindt u in ‘De Splitsing van het Atomium’ geschreven door Dirk Dobbeleers en Guy Didelez.

Enkele reacties
Ik heb je werk met veel plezier gelezen. Ik vind het een geweldig leuk gegeven dat inderdaad zeer actueel is.
Jo L.

Leuk stuk. Ik heb het in één ruk uitgelezen. Proficiat.
Luc P.