Gebroken Glimlach

THEMA : Zelfverwonding, welbevinden

DOELGROEP : 1ste, 2de en 3de jaar secundair onderwijs

HET VERHAAL
Kaat is geboren met een lipspleetje, maar ze wil niet dat iemand er iets van merkt. Daarom kiest ze voor een laatste operatie. Een neuscorrectie. Kobe doet het jaar over, maar zijn prestaties zijn nog niet schitterend. Kobe wordt gepest omwille van zijn slechte resultaten en omwille van zijn ‘zotte’ broer. Hij vindt een uitlaatklep in zijn muziek. Iets wat zijn broer jammer genoeg niet gelukt is. Kaat en Kobe leren elkaar kennen. Twee werelden van verschil.
Hoe loopt dit af?

Marc Wellens, gedeputeerde voor de provincie Antwerpen met welzijnsbeleid en volksgezondheid als bevoegdheden, alsook Jan Verheyen (filmproducent) zijn peter van het project.

‘Gebroken Glimlach’ is een theatervoorstelling geschreven door Guy Didelez en Dirk Dobbeleers. Zij werkten hiervoor samen met de Vereniging voor Aangeboren Gelaatsafwijkingen (VAGA).

Regie : Rudy Goes
Acteurs : Jolijn Antonissen, Yoeri Lewijze, Rebecca Tanghe

Enkele reacties
* Ik was gisteren erg onder de indruk van de talenten van Jolijn Antonissen, Yoeri Lewijze, Rebecca Tanghe, in Beveren.
Het stuk was goed geregisseerd, de stage minimalistisch verfijnd. Net genoeg aan de verbeelding overgelaten om de omgeving volgens eigen interpretatie in te vullen.
Proficiat aan de hele ploeg!
Maurice Mommaerts, Professor en hoofd dienst Mond-, Kaak- & Aangezichtsheelkunde, Head European Face Centre, Chirurgie Maxillo-Faciale et Plastique de la Face (Nancy)

* We hebben echt genoten van de voorstelling en zijn ervan overtuigd dat dit stuk ook erg zal aanslaan bij de jongeren. Julie Deman, Joetz VZW

* ‘Gebroken Glimlach’ is een eerlijke, integere, boeiende en met opvallend enthousiasme gebrachte voorstelling. Niet belerend of oubollig, maar herkenbaar en fris.
Jan Verheyen – filmproducent en peter van het project

Voor meer informatie: zie ook http://www.etaproducties.be/new/gebroken-glimlach-12/