Wapenland

Robbe Hennaert (15 jaar) verheugt zich enorm op de grote vakantie. Hij zal dan eindelijk weer zijn Spaanse zomerliefde terugzien. Tot zijn pa een buitenkans krijgt van het IT-bedrijf waarvoor hij werkt: hij gaat een computernetwerk vervangen in Bogotá, Colombia en zijn familie mag mee. Robbe ziet zijn zomervakantie in het water vallen. Maar het pakt heel anders uit.
Robbe leert een Nasa-Indiaans meisje kennen en zal met haar een onvergetelijk avontuur beleven op een vulkaan in de buurt van het provinciestadje Popayán. Spanning, angst en dood overvallen het duo, maar ook de puurheid en diversiteit van de natuur en de hoopgevende mentaliteit van de jonge Colombiaanse bevolking.
Hoe het afloopt??

“Wapenland” is verschenen in september 2010 bij uitgeverij Abimo

Auteurs :        Dirk Dobbeleers en Marc Hendrickx

Thema’s:        Mensenrechten, millenniumdoelstellingen, ontheemding, avontuur, romantiek

Prijs:               14,75 euro

Enkele reacties:
* Het verhaal zelf leest vlot weg. Je krijgt een mooi beeld van het land Colombia en hun bewoners. De auteurs slagen erin om de kloof tussen arm en rijk mooi neer te zetten. Een ultramoderne fitnessruimte verwacht je niet echt in een arm land waarvan je alleen maar kommer en kwel ziet. Wat toch iets zegt over onze beeldvorming over verschillende landen en gebieden. Het boek biedt voldoende kansen tot nadenken en nodigt je bijna uit om oplossingen te bedenken voor de ontheemde Colombiaanse bevolking.
Gepost in Jeugdboek door Frederic Vercaemst

* Mooi jeugdboek geschreven door Marc Hendrickx en Dirk Dobbeleers.
Heidi

Er is nog veel meer ‘Wapenland’ dan alleen dit boek…
Vraag je leerkrachten om het theaterstuk naar je school te halen, beluister het themalied, geniet van de fototentoonstelling, lees er extra informatie op na, bekijk filmpjes, foto’s en beluister Colombiaanse muziek. Post jouw reactie in woord, beeld of geluid, mail of chat met Colombiaanse jongeren en… speel de 3D-computergame. Surf naar www.wapenland.be en maak je keuze !