Ma, pa, puinhoop!?

Door DIRK DOBBELEERS EN MARC HENDRICKX

De 15-jarige Tim en zijn jongere broertje Pep leven al een tijdje alleen met hun vader, Jozef. Wanneer deze een nieuwe liefde ontmoet, krijgen beide kinderen relatief snel te maken met een geheel nieuwe situatie: ‘nieuwe mama’ Maria en haar dochter Tilly komen bij hen inwonen. Dat bevalt Tim niet. Hij heeft maar één mama, zijn echte ma. Na een opeenstapeling van kleine en minder kleine irritaties barst de bom. Samen met Kenny, een ‘recidivist’-wegloper die hem op sleeptouw neemt, loopt de 15-jarige jongen van huis weg.

Iedereen reageert en heeft zijn mening. Iedereen stelt zich vragen en iedereen wil de jongen terug zien. Komen Tim en Kenny ook echt terug?

Het boek, 152 bladzijden dik, werd uitgegeven door Abimo, Sint-Niklaas in september 2007.

Het boek kost 14,75 euro en is te verkrijgen bij de auteur: dirk.dobbeleers@telenet.be

Dit boek kwam tot stand met de hulp van Child Focus en van het JAC te Dendermonde.

Dit boek wordt ook in het Frans uitgegeven door Editions Mols onder de titel “Père, mère… quelle galère !?”

‘Ma, pa, puinhoop !? – Père, mère… quelle galère !?’ geniet de actieve steun van Child Focus, van vzw het Atomium en van Cera. Dankzij deze partners is er niet enkel het uitstekende nieuwe boek, maar krijgt dat boek ook een vervolg op de planken, gedragen door een professioneel gezelschap, aan een uiterst aantrekkelijke prijs. Ideaal materiaal voor jongeren van de eerste en tweede graad secundair onderwijs (12-16) én (in de 2e landstaal) 3e graad (16-18).
Bibliothekenforum

Na het knalsucces ‘Wolken en een beetje regen’ – in boekvorm én op de theaterplanken! – slaan Dirk Dobbeleers en Marc Hendrickx opnieuw toe met ‘Ma, pa, puinhoop!?’. Vorige keer speelde de actie zich af op en rond een pleintje waar de plaatselijke jongelui rondhingen en elkaar tegenkwamen. Dit keer vindt het spannende verhaal goeddeels binnen plaats, waar beide hoofdrolspelers vooral tegen elkaar aanbotsen. Dat is ook best begrijpelijk, wanneer je plots en ongevraagd een ‘broer’ of ‘zus’ cadeau krijgt die even oud is als jijzelf. Begin daar maar eens aan! Tim en Tilly zijn twee toffe tieners die onverwacht samen verder moeten omdat Tims pa en Tilly’s ma hun nieuwe relatie willen bekronen door te gaan samenwonen. Dat een en ander niet echt van een leien dakje loopt, kan je wel raden. In de schaduw van het beroemde Atomium komt het dan ook tot een razend spannende finale, die je beslist op het puntje van je stoel zal houden. ( www.bartsmit.com )