De Scriptomanen

Meer dan 10 jaar was ik lid van de Scriptomanen, een schrijverscollectief dat onder meer Patrick Bernauw en Guy Didelez in de rangen telde.

De Scriptomanen produceerden van mij producties als “Getreinde Wanhoop”, “De Bokkenrijders”, “Ze reden op bokken”, “Lange Wapper Leeft” (als theaterstuk en als stadswandeling), “Het Geheim van de Grote Kronometer” en het pakket “Detectivebureau Interactief”.

Over “De Bokkenrijders”, “Ze reden op bokken” en “Getreinde Wanhoop” vindt u elders op deze site voldoende uitleg.

Ik stel wel graag de andere projecten aan u voor:

Detectivebureau Interactief:
Annabel de Saint-Médard heeft na de dood van haar oom, de beroemdste detective van het westelijk halfrond Hilaire de Saint-Médard, een heus detectivebureau opgericht. Het bestaat nu nog steeds en het wordt geleid door de kleinkinderen van Annabel: Lize en haar ‘kleine broertje’ Aron.

Detectivebureau Saint-Médard doet het heel goed. Zo goed zelfs dat Lize en Aron al eens een misdaad oplossen nog voor die gepleegd is. Ze verdrinken in het vele werk en daarom zoeken ze nieuwe medewerkers. Uiteraard zijn alleen echte Super Detectives geschikt om samen te werken met Lize en Aron de Saint-Médard. Ben jij er zo eentje? Voer jij alle opdrachten uit die zij je geven? Breng jij alle proeven tot een goed einde? Slaag jij in het examen en ontvang jij het Diploma Super Detective? 

Lange Wapper Leeft
Tekst:       Dirk Dobbeleers
Regie:      Patrick Bernauw
Acteur:     Anton Cogen

Door de werken aan de Leien is de reeds lang doodgewaande kwelgeest Lange Wapper weer ‘boven water’ gekomen. Hoe meer mensen in hem geloven, hoe sterker hij wordt. Dus zoekt Lange Wapper zieltjes. Voor de gelegenheid heeft hij de gedaante aangenomen van de bekende acteur Anton Cogen. Verteltheater geïnspireerd op de legenden rond Lange Wapper en het oude Antwerpen.
Stadswandeling en theaterstuk waren goed voor een twintigtal optredens. 

Het geheim van de grote kronometer:
Tekst:       Dirk Dobbeleers
Regie:      Patrick Bernauw
Acteur:     Paul Coppens

De tekst van dit verteltheater is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Patrick Lagrou.

Een acteur vertelt hoe hij, jaren geleden, als jongen van tien een geheimzinnige zilveren zakhorloge vond op straat. Drukte hij op het knopje, dan bleek de tijd voor iedereen om hem heen opeens stil te staan. Dat is heel handig als je ‘vergeten’ bent je huistaak te maken, of als je weer eens wat moet eten dat je niet lust. Maar… er is een kaper op de kust, in de gedaante van niemand minder dan de Zwarte Demoon!

De tekst van deze projecten is te verkrijgen op www.toneeluitgeverij.blogspot.com