Wolken en een beetje regen

Voor meer informatie: zie ook www.wolkeneneenbeetjeregen.be  

DOOR DIRK DOBBELEERS EN MARC HENDRICKX

In dit boek hebben enkele jongeren de pest aan wetten en voorschriften. Zij maken hun eigen regels, op school en in het verkeer. De meerderheid laat rustig begaan. Zo gaat het al enige tijd, tot Brent Bauwens hun wijk en leven binnenfietst.

Tegen een achtergrond van BMX-cross, graffiti, hardcore, skaten en boosters ontvouwt “Wolken en een beetje regen” zich als een modern drama dat letterlijk iedereen kan overkomen.

Dit boek werd uitgegeven in september 2005 bij Abimo, kostprijs 14,75 euro. Het boek is inmiddels aan de vierde druk toe en er gingen al bijna 6000 exemplaren over de toonbank. 

Met steun van: Ouders van Verongelukte Kinderen, Vlaamse Stichting Verkeerskunde, Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Het Educatief Theater Antwerpen en Uitgeverij Abimo.
Nederlandse Bibliothekendienst:
Een gemakkelijk toegankelijk geheel dat een brede doelgroep van ca. 13 jaar zeker zal aanspreken en hun stof tot nadenken geeft.

Gevoegd bij de aanvraag voor een lezing bij de Stichting Lezen:
De boeken die we gekregen hebben, worden door de leerlingen tijdens studie-uurtjes constant gebruikt. Het gaat hier vooral om kinderen die nooit lezen.

Wout Vandepoel (13 jaar) – een lezer
Ik vond het wel een mooi en spannend boek.

Wolken, en een beetje regen