Booster

Booster brengt het verhaal van enkele hangjongeren die op een plein in de grootstad pronken met hun opgefokte brommers. Achter hun quasi onverschillige façade worstelen ze met tienerproblemen: de eerste verliefdheid, de status in de groep, de generatiekloof met de ouders en het vage besef dat er meer moet zijn in het leven dan dit. In “Booster” vecht BMX-er Brent zijn kleine oorlog uit met streetracer Jimmy. De inzet van hun strijd: stille ambities, het verwerken van pijn en de liefde van ‘het meisje’.

Booster geschreven door Dirk Dobbeleers & Marc Hendrickx leest soepeltjes weg. Ze hebben samen vijf 12+ boeken geschreven. Indien het onderwerp: verkeersveiligheid u aanspreekt is het geschikt van 12 tot 99 jaar wat mij betreft. Zonder opsmuk, vrij direct beschrijft het een vrijstaat, een veroverd territorium door hangjongeren. met de benodigde ingrediënten: graffiti, muziek, brommers, liefde, skateboards en BMX van snelheid verzekerd.
Brent Bauwens, getalenteerd BMX-er neemt het op tegen een gevestigd groepje jongeren o.l.v. Jimmy. Het draait uit op een straatrace met als inzet drie kussen van Ilse. De dramatische afloop had iedereen kunnen overkomen. Dat maakt het een heel realistisch verhaal.
Lmcmr op kiddowz

Het boek is te bestellen bij uitgeverij Abimo: zie www.abimo.net