Grenzen الحدود

Stand-upcomedy en sociale media, weddenschappen en alcohol. Hoe ver kan een spelletje ‘durven of doen’ gaan? En hoe bereik je wat je wilt bereiken zonder te ver te gaan? Joppe ondervindt het zelf, met een duwtje in de rug van het moslimmeisje Deriya.

Bekijk Trailer

In de multimediale theaterproductie ‘Grenzen الحدود gaan tieners de confrontatie aan met hun eigen grenzen, in een wereld vol diversiteit.

Benieuwd? Je kunt dit theaterstuk voor de eerste en tweede graad secundair onderwijs boeken via de website van Theater van A tot Z. Aanvullend bij het stuk ontvang je een inspiratiebox met handvatten om verder aan de slag te gaan rond het thema alcohol, zowel met leerlingen, ouders als met het volledige schoolteam.
Die is ontwikkeld door de VAD, het Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs. Scholen die ons boeken krijgen de inspiratiebox gratis (ter waarde van 50 euro).
Ook is bij de voorstelling gratis lesmateriaal beschikbaar om een voor- en nabespreking te houden in de klas.

Copyright foto: Ilse Fimmers

Tekst: Dirk Dobbeleers en Marc Hendrickx,
Regie en video: Sahim Omar Kalifa
Spel: Sara Gracia Santacreu en Mathias Van Mieghem
Acteurs op video: Lander Depoortere, Jordi Rottier en Gregory Van Damme
Scenografie-ideeën: Jeroen Wuyts
Decor en techniek: TheaTech.

‘Grenzen الحدود is de eerste theaterproductie van filmmaker Sahim Omar Kalifa, die al bijna 100 internationale filmprijzen won.
Deze theaterproductie krijgt financiële steun van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap (kabinet Welzijn), Sabam en de stad Antwerpen.

Copyright foto: Ilse Fimmers

Reacties
Inge – VAD
Nog eens proficiat met de première gisteren, het was een geslaagde avond. Ook van de preventiewerkers positieve feedback gehoord over de manier waarop dit stuk het thema ‘alcohol’ aankaart.

Luc – MS Keerbergen
Ik vond het een meer dan geslaagde voorstelling. Origineel concept en knap acteerwerk.

Laura– Preventiedienst Aalst
Ik vond de voorstelling echt heel geslaagd. Ik denk dat de voorstelling echt heel erg op maat van de doelgroep is en daarom ook heel herkenbaar is. Ook de humor die in het stuk gebruikt wordt neemt je echt meer doorheen het verhaal. Wat mij nog het meeste plezier deed was om te zien dat dit verhaal een zeer genuanceerd en realistisch einde had. Vaak slagen makers van zo’n producties er in het verhaal heel tragisch te laten eindigen. Voor mij gaat er op dat moment veel geloofwaardigheid verloren en dat was hier (eindelijk!) niet het geval.

Kris
‘Grenzen الحدود’ is het debuut van filmregisseur Sahim Omar Kalifa, maar zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Het is een toneelstuk zoals we het nog nooit gezien hadden. De combinatie van filmpjes en ‘echt’ real live toneel maakte het fris en modern. Super geschikt voor jongeren, ook diegene met buitenlandse roots. De thema’s die aan bod kwamen zijn zeer actueel en vormen bij jongeren ongetwijfeld vele vragen. Een toneelstuk kan zeker en vast antwoorden bieden op deze vragen en een start zijn voor leerrijke gesprekken.

Cynthia, CGG-preventiewerker alcohol en drugs
Het stuk is grappig, genuanceerd… een goed stuk om met de klas te zien!

Copyright foto's: Ilse Fimmers Copyright foto: Ilse Fimmers